Jihaa, enää 2 koulupäivää edessä ja sitten loma!

Tässä vaiheessa ei voi muuta sanoa kuin, että tarpeeseen tulee, se loma siis. Minulla ei ole tämä alkanut kouluviikko oikein mennyt putkeen..ei sitten ollenkaan. Olen myöhästynyt jo kahdesti (maanantai ja tiistai) lisäksi olen unohtanut tehdä puolen läksyistä (vaikka olen iltaisin oikein istunut alas läksyjä tekemään, on aina jokin aine jäänyt huomaamatta) ja tiistaiaamuna minulla olisi ollut aamunavaus mutta unohdin myös sen. Kaiken kruunasi vielä luokkamme teemapäivä, jonka vuoksi jouduin olemaan koulussa aina kello 3 saakka, vaikka lukujärjestys olisikin minut armahtanut jo kello yhdeltä. Eli palataan alkuun: Loma tulee tarpeeseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun nyt olen tähän alkuun saanut huonon viikkoni vuodatettua voidaan siirtyä aiheesta viidenteen, eli kaunokirjallisuuden maailmaan ;)

Kävin nimittäin viimeviikolla kirjastosta lainaamassa muutaman kirjan, joiden joukossa mm. Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo.

Entisaikojen kaavamaista käyttäytymistä, upeita pukuja, ikuisia rakkauksia ja ripaus dramatiikkaa salailulla maustettuna; voisiko olla jotakin sen parempaa ajanvietettä? Rakastan myös pukudraama elokuvia <3  mm Viattomuuden aika ja Unelmien aviomies kuuluvat suosikkeihini.

 

Oletteko koskaan miettinyt millaista olisi elää entisaikojen kulissien maailmassa? Olla yksi pukudraaman sankarittarista ja rakastua komeaan, varakkaaseen mieheen? Tai juonia ystävän aviomies ehdokas itsellesi? Ja entäpä ne vaatteet, toinen toistaan upeampia kankaita, juuri mittojen mukaan tehtyjä pukuja ja yömyöhään kestäviä tanssiaisia. (Tässä vaiheessa ylitämme sen rahaa vievän, työtä vaativan, kurjan kohdan; elämä on ruusuista!) Ehkäpä se tuntuisi hieman epäaidolta, ensiviehätyksen kadottua?

Oli miten oli en aio luopua pilviharsoon kiedotuista unelmistani. Niiden voimin jaksan aina pitkän ja kolean talven yli, tai ainakin jouluun saakka.

 Joten kun syyslomalla jää luppo aikaa suosittelen kaikille lämpimästi kirjaan tarttumista. Sillä mikä olisi sen ihanampaa kuin istua takkatulen ääressä, hyväkirja seuranaan ja käpertyä suuren vaalean viltin pehmoiseen suojaan.

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />ylpeys_ja_ennakkoluulo_kopio.jpg