Syksyn merkit.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eletään elokuun viimeistä viikonloppua ja viimeistään tässä vaiheessa on pakko myöntää, että syksy on saapunut. Ja perusteluni edelliselle väittämälle:

 

Ilmat ovat viilentyneet ja säät muuttuneet sateisimmaksi (…valitettavasti olen saanut huomata, että ei ole olemassa sanontaa: minkä syksy kastelee, se myös kuivaa).

Kukkasten väriloisto on hävinnyt kesäpäivien mukana ja mennyt jonnekin piiloon, odottamaan ensi kesää.

Eikä enää montaa viikkoa niin saamme ihailla ilmassa liitäviä ruskalehtiä, jotka sitten laskeutuvat kevyesti lähimpään kuralammikkoon tai päätyvät yli-innokkaan pihanhoitaja naapurin haravan hampaisiin.

Ja jos kaikki edellinen on jäänyt huomaamatta, syksyn saapumisen huomaa viimeistään siitä, kun aamulla lähtee polkemaan töihin/kouluun ja huomaa sinipunaisina hehkuvien sormien kaipaavaan lapasten lämpöön.

 

Itse olen kuitenkin päättänyt tänä vuonna keskittyä syksyn positiivisiin puoliin.

Minulle syksy merkitsee tavallaan aina uutta alkua.

Saa aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä, mukanaan korillinen aurinkoisia kesämuistoja, joihin voi uppoutua silloin kun syksyn sateet masentaa.

 

Ja vielä tähän loppuun.. Minun mielestäni varmin merkki syksyn saapumisesta on ehdottomasti se kun edellispäivänä oli tuttava perheeni nelivuotias pikkupoika tokaissut tarhaan mennessä "Äiti, täällä tuoksuu ihan syksylle!"

 

Joten ei muuta kun kumpparit jalkaan ja sieniä keräilemään!