Otsikkokin sen jo kertoo, mutta jos siis saisit poistaa maailmasta yhden vääryyden minkä poistaisit? Mikä olisi se epäkohta jonka korjaisit? Valinnan varaa on liikaakin, mutta jokainen valinta olisi luultavimmin yhtä hyvin perusteltavissa.
Ensimmäisenä mieleeni kuitenkin tuli poistaa maailmasta huono itsetunto, vaikkei se sinäänsä mikään vääryys olekaan.
Mutta kaikki vaikuttaa kaikkeen ja millainen olisikaan maailma jossa jokainen osaisi antaa itselleen riittävästä arvoa? Silloin meille kenties jäisi enemmän aikaa pohtia mitä voimme tehdä muiden ja itsemme hyväksi emmekä päin vastoin.
Totuushan on, ettemme voi poistaa maailmasta sotaa ja nälänhätää vain sormia napsauttamalla. Maailman parantaminen lähtee pienistä teoista ja siitä, että mahdollisimman moni avaa silmänsä nähdäkseen mitä voi itse tehdä maailman hyväksi.
Normaali ihminen ei yksin voi muuttaa maailmaa, eikä ole tarkoituskaan, että elämme läpi elämän tiukasti säästäen kasvihuoneilmiön pelossa...mutta pitkällä tähtäimellä pienetkin teot vaikuttavat enemmän kuin se ettemme tekisi mitään.
Toisinaan tuntuu, että ei voi vedota enää edes inhimillisyyteen. Kohtelemme toisia ihmisiä huonosti ja teemme kaikkemme ollaksemme heitä parempia.
Mitä jos joskus olisimmekin vain onnellisia siitä mitä me olemme ja mitä meillä on!

Siksi julistankin elokuun alkuun kamppanjan: Laitetaan aina turhat valot ja sähkölaitteet pois päältä kun ei käytetä niitä ja muistetaan vähintään kerran päivässä sanoa jotain kaunista läheisillemme! :)

Minkä vääryyden sinä poistaisit maailmasta? Nälänhädän ja taudit vai kenties jotain ihan muuta?